جلوگیری از ریزش مو

ریزش مو

در شرایط طبیعی، ریزش پنجاه تا صد مو در روز به عنوان یک پدیده طبیعی در نظر گرفته می‌شود. با توجه به تعداد بیش از صد هزار تار مویی که در سر شما وجود دارد، این تعداد موهای ریخته شده به حساب نمی‌آید. در شرایط عادی، موهای ریخته شده به وسیله موهای جدید جایگزین می‌شوند. با این حال، گاهی اوقات این فرآیند به درستی اتفاق نمی‌افتد و به عنوان یک اختلال محسوب می‌شود. در این مقاله علائم ریزش مو و راهکارهایی برای جلوگیری از این امر را بررسی خواهیم کرد.

علت‌های ریزش مو چیست؟

ریزش مویی که به سرعت و بیش از حد انجام می‌گیرد، نمی‌تواند به عنوان یک اتفاق عادی در نظر گرفته شود و نیاز به بررسی علت آن دارد؛ در ادامه برخی از دلایل علت ریزش مو را بررسی می‌کنیم.

  • ارثی

آندروژنیک، که به عنوان “الگوی طاسی مردانه/زنانه” نیز شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین علل ریزش مویی است که این نوع به فرزندان از یک یا هر دو والد منتقل می‌شود.

  • داروهای مصرفی و بیماری

بیماری‌هایی مانند کم‌کاری و پرکاری تیروئید، برخی عفونت‌ها، سرطان و روش‌های درمانی مانند شیمی درمانی می‌توانند منجر به ریزش مو شوند.

  • آسیب‌های فیزیکی و روانی

حالات روحی و اختلالات روانی که ناشی از کمبود ویتامین، کم خونی و بیماری‌های مزمن هستند، می‌توانند بر ریزش مو تأثیر گذاشته و آن را تسریع کنند.

  • آسیب رساندن به مو

بسیاری از افراد برای به دست آوردن ظاهری خاص و استایل منحصر به فرد، رفتارهایی را درباره موهای خود انجام می‌دهند؛ اما باید به موها به همان اندازه‌ای که به پوست بدن می‌رسد، توجه و مراقبت کنیم. استفاده بیش از حد از حرارت و مواد شیمیایی، می‌تواند به موها آسیب بزند و باعث ریزش آنها شود. حتی کشیدن مو به علت دستیابی به حالت‌های خاص مانند مدل دم اسبی یا بافت موها تاثیرگذار است.

  •  افزایش سن

با گذشت زمان و بالارفتن سن، موها به طور معمول نازک‌ و شکننده‌تر می‌شوند، که این موضوع می‌تواند ریزش مو را تسریع کند.

انواع ریزش مو کدامند؟

به صورت تدریجی یا ناگهانی ریزش مو می‌تواند رخ دهد و انواع مختلفی وجود دارد، که هر کدام از علت‌های متفاوتی نشات می‌گیرند؛ در ادامه، هریک از آنها را به صورت خلاصه بررسی خواهیم کرد.

  • آندروژنیک

Androgenetic Alopecia ناشی از اختلالات ارثی است و به منظور درمان آن، می‌توان از داروها یا روش‌های جراحی مختلف استفاده کرد.

  • سکه‌ای

یک نوع بیماری که با ریزش موهای لکه‌ای در افراد همراه است. این اختلال عمدتاً در قسمت ابرو یا ریش قابل مشاهده بوده و در صورت عدم درمان، امکان دارد به موهای سر هم سرایت کند. در این شرایط، مردان ممکن است از خارش شدید و دردهای موقتی رنج ببرند.

  • تلوژن افلوویوم

این نوع هنگامی رخ می‌دهد که فولیکول‌ها به صورت همزمان وارد مرحله استراحت می‌شوند. در این مرحله، توقف رشد موهای قبلی به وجود می‌آید و فولیکول‌ها نمی‌توانند موهای جدیدی را تولید کنند. در نتیجه، فرد ممکن است موهای زیادی را از ناحیه سر و دیگر قسمت‌های بدن از دست بدهد، اما موهای جدید به جای آنها رشد نمی‌کنند. این وضعیت معمولاً به علت اختلالات در عملکرد تیروئید، عمل جراحی، کمبود برخی ویتامین‌ها و حتی پس از زایمان رخ می‌دهد.

  • طاسی منطقه‌ای

این نوع، ناشی از یک عارضه خودایمنی به وجود می‌آید. در این حالت، سلول‌های سیستم ایمنی به فولیکول‌های مو حمله کرده و باعث ریزش شدید مو می‌شوند. همچنین، درگیری ابروها و مژه‌ها نیز ممکن است. این نوع ریزش حتی در کودکان نیز قابل مشاهده بوده و به طور ناگهانی رخ می‌دهد. در طاسی منطقه‌ای، علائم درد معمولاً وجود ندارد و برای درمان آن، حتماً باید به یک متخصص با تجربه مراجعه کنید.

  • کچلی سر

ریزش موی کرم حلقوی پوست سر، نوعی اختلال بوده که ناشی از عفونت قارچی سر است و اغلب در کودکان رخ می‌دهد. این نوع با علائمی مانند خارش، التهاب، قرمزی و پوسته پوسته شدن سر، آغاز می‌شود؛ در صورت نادیده گرفتن امکان دارد به تاول‌های چرکین و زخم تبدیل شود. در صورت مشاهده نشانه‌های اولیه، حتماً باید به پزشک مراجعه کرده و درمان مناسب را دریافت کنید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *